» » » » 2015 Memur Atama Sayılarıyla İlgili Bakan Şimşek Açıklama yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

2015 Memur Atamaları
Şimşek, son yıllarda kamuya ciddi personel aldık. Önümüzdeki yıl personel alımını azaltacağız çünkü ihtiyacımız azaldı dedi.

Bazı kurumlara hiç personel alınmayacak
Şimşek: 2015 yılında kamuya 74 bin personel alınacak. Bunların 30 bini polis, doktor vs. Geriye 40 bin kadro kalıyor, bunlarında büyük bölümünü öğretmen ve sağlıkçılar oluşturacak. Geriye çok fazla kadro kalmıyor bu nedenle belki bazı kurumlara hiç personel alınmayacak.

"1 milyon 258 bin istihdam oluşturuldu. Bunun taş çatlasa 100 bini kamudandır. Gelecek sene 74 bin. Bu 74 binin 34 bini polis okullarından, harp okullarından mezun olanlar yani otomatik olarak alınacaklar. Geriye 40 bini kalıyor. Bu 40 binlik kadronun dağılımında da en çok payı öğretmenler alacak. Ondan sonra sağlıkçılar alacak. Belki bazı bakanlıklara hiç eleman vermeyeceğiz. Bunun dağılımına henüz karar veremem. Çünkü bunun dağılımı için Devlet Personel Başkanlığı çalışmayı yapacak. Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz, orada bir müzakere yapılacak ve o çerçevede dağıtılacak."

About Unknown

Merhaba, Mezunlar Haber okurlarımıza yardım etmek için açtığımız bir sitedir. Görüş, Öneri ve Şikayetlerinizi sayfanın sağ alt tarafındaki iletişim bölümünden bize ulaştırırsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yaz