Banka çalışan görevleri

Bankalarda genel olarak alım yapılan pozisyonlar ve bu pozisyonların görev tanımları neler ?
Sürekli karşılaşılan görevler ve tanımları şu şekilde...


Müfettiş Yardımcısı
Müfettiş Yardımcısı pozisyonundaki çalışanlar Yönetim Kurulu adına, Genel Müdürlük Bölümlerinde, yurtiçi/yurtdışı şubelerde, Bankanın denetimi altındaki kuruluş ve işletmelerde, teftiş, soruşturma ve incelemeler yapar.

Uzman Yardımcısı

Uzman Yardımcısı pozisyonundaki çalışanlar, Genel Müdürlük Bölümlerinde ve Kurumsal Şubelerde, görev yaptığı birimin faaliyetlerini Banka mevzuatı çerçevesinde takip eder, uygular ve geliştirir. Yönetici adayı (MT) olarak yetiştirilen uzman yardımcıları, uzmanlık alanlarında aldıkları pek çok kurum içi ve dışı eğitimle çalışma alanlarında profesyonellik kazanırlar.

Bilgi İşlem ve Yazılım Uzmanı

Bilgi İşlem ve Yazılım Uzmanı pozisyonundaki çalışanlar, Bankanın günün koşullarına uygun altyapı ihtiyaçlarını ve hedeflerini ilgili birimlerle birlikte belirler, Bilgi Teknolojileri mimarisini tanımlar ve geliştirir, yönetim bilgi sistemleri ile iş zekâsı sistemlerini kurar, kurulan sistem ve alt yapıların en etkin ve verimli şekilde işletimini, bakımını ve güvenliğini ilgili bölümlerle işbirliği yaparak sağlar.

Gişe Yetkilisi 

Gişe yetkilisi pozisyonundaki çalışanlar, Şube ve Genel Müdürlük Bölümlerinde temel bankacılık hizmeti ve bu hizmetlerin yerine getirilmesinde destek olan görevleri yerine getirir. Şubelerde gişe işlemleri ve operasyonel işlemlerde görev almanın yanısıra performanslarına ve bulundukları şubelerdeki kadro imkânlarına göre satış, kambiyo, sorunlu kredilerin takibi gibi alanlarda da görev yapabilir.

Servis Yetkilileri

Kredi, muhasebe gibi operasyon bölümlerinde işlemleri yönetip, yönlendiren görevlilerdir. İmza yetkisi gerektiren bu pozisyonlar için üstün performans göstermek veya sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.

Satış ve Müşteri Temsilcileri

Bu pozisyonda çalışan kişiler yoğun olarak kredi ve diğer ürünleri pazarlamak amacıyla doğrudan müşterilerle iletişim kurarlar. Satış performansına yönelik olarak şube içinde veya ağırlıklı olarak sahada görev alabilirler. Bu pozisyondaki çalışanların ikna kabiliyetinin yüksek olması beklenmektedir.

Çağrı Merkezi Elemanı

Bankaların Çağrı Merkezinde çağrı alma ve dış arama pozisyonlarındaki çalışanların kariyer yolu açık olup hem iletişim yetkinliklerini geliştirmekte hem de Bankacılıkla ilgili pek çok konuda derinlemesine bilgi sahibi olmaktadır. Bazı bankalarda işe giriş tarihlerini takip eden 2 yılın sonunda Şube veya Genel Müdürlük Bölümlerine nakil talebinde bulunmaya hak kazanırlar.

Operasyon Elemanı

Operasyon Elemanı pozisyonundaki çalışanlar, Şube ve Genel Müdürlük Bölümlerindeki operasyonel faaliyetlerde görev alarak, veri girişi, kontrol, yazışma vb. işlerde Banka süreçlerini desteklerler.

Takip YetkilisiBankaların hukuk müşavirliği ve müşavirliğe bağlı bölge teşkilatında; hukuksal işlemlerin iç ve dış evrak takibini yapar; noter, adliye, ticaret odası, tapu daireleri ve diğer kamu kuruluşları ile ilgili işleri yürütürler. Takip yetkilisi kariyer yolu kapalı bir pozisyondur.

İhtisas ElemanıAvukat, mimar, mühendis gibi pozisyonlarda istihdam edilen çalışanlardır.

Özel Güvenlik GörevlisiÖzel Güvenlik Görevlisi pozisyonundaki çalışanlar Şubelerde ve Genel Müdürlüklerde silahlı özel güvenlik görevini yerine getirir.

Şoför
Makam şoförü ve para nakil aracı şoförü olarak istihdam edilen çalışanlardır.

About Unknown

Merhaba, Mezunlar Haber okurlarımıza yardım etmek için açtığımız bir sitedir. Görüş, Öneri ve Şikayetlerinizi sayfanın sağ alt tarafındaki iletişim bölümünden bize ulaştırırsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yaz