1) Kaydetme
Para ile ifade edilen olayların tarafsızlık ve belgelendirme kavramı çerçevesinde objektif olan belgelerden yararlanarak muhasebe defterlerine yazılması işlemidir. Kaydetme işleminde temel teşkil eden defter, yevmiye defteridir.

2) Sınıflandırma
Muhasebede tarih sırasına göre kaydedilen çok sayıda olayın anlaşılabilmesi ve bunlardan yararlanılabilmesi için sınıflandırılması gerekmektedir. Sınıflandırma, aynı özelliğe sahip olayların aynı kümede toplanması işlemi olarak tanımlanabilir. Sınıflandırma işlemleri muhasebe sistemi dahilinde muhasebe defterlerinden büyük defterlere (defteri kebir) yapılmaktadır.

3) Özetleme
Muhasebe olaylarının, işletmeyle ilgili tarafların bilgi almalarını sağlayacak şekilde mali tablolara dönüştürülmesidir. Muhasebe sisteminde özetleme fonksiyonu muhasebe tablolarından mizan kullanılarak yapılır.

4) Analiz ve Yorumlama
Mali tablolarda sunulan bilgilerin ne anlama geldiğinin, olaylar ile sonuçları arasındaki ilişkinin araştırılmasıdır

About Unknown

Merhaba, Mezunlar Haber okurlarımıza yardım etmek için açtığımız bir sitedir. Görüş, Öneri ve Şikayetlerinizi sayfanın sağ alt tarafındaki iletişim bölümünden bize ulaştırırsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yaz